söndag 28 augusti 2011

I skogens djupa stilla ro..........

Underbara natur - ren balsam för själen och gratis dessutom





Vi har varit på skogspromenad - jag och min man och lilla vovven - som alltid - en underbar upplevelse
Jag plockade nypon som jag ska torka och ha på morgonfilen

En tur till vättern-stranden för ett av mina älsklingsnöjen  - plocka glasbitar........

Sedan hem igen med en glad liten flock ;-)


Så härligt!


5 kommentarer:

  1. Mysigt! Gillar också att plocka glas. Egentligen allt som har slipats av vatten, pinnar, glas, snäckor. Härligt med en skogstur. Hur gör du med nyponen?

    Kram M

    SvaraRadera
  2. jag gör som min mor brukade göra - jag delar nyponen med kniv o rensar ur innanmätet - antingen med kniv eller sked - frö o fröhår ska bort - alltså "klipulvret" -
    Jag sköljer dom noga i kallt vatten och lägger dom glest på bakpapper i ugnen på svag värme 50 grader o vänder dem lite då o då - luckan har jag på glänt
    jag brukar byta papper och låta dom ligga framme en liten tid innan jag lägger dom i glasburkar - bara för att vara säker på att dom är torra - annars kan dom mögla

    SvaraRadera
  3. Spännande med nyponen, måste jag nog testa.
    Naturen är verkligen underbar, och idag var det så skön luft efter den kvava gårdagen.

    Ja, träna är underbart, är en drog. Får riktigt tråkigt humör om jag inte får träna regelbundet. Så skönt att vara igång igen efter semestertiderna.
    Gå bara ut lugnt i början så ska du nog se att hostan ger med sig.
    Hoppas du får en skön start på veckan imorgon.
    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Hua ett slitgöra med nypon - det måste jag ju säga att det hade jag "glömt" ;-)
    Kom ihåg att inte ta nypon som är alldeles för röda - dem är svåra att rensa - det går bra att äta på dom istället - man biter runt om - precis som man äter äpplen - se bara till att inte bita för hårt så frön o fröhår kommer i munnen - det är inte gott

    SvaraRadera
  5. Rensa nypon! Ja då är du inte arbetslös....har gjort någon gång för längesedan, gjorde en marmelad som blev jättegod. Men de är som sagt tidsödande.
    De finns jättefina utanför jobbet, men de för nog vara kvar!
    /Kram Anita

    SvaraRadera