måndag 14 mars 2011

En fantastisk galen ful lampa.........

Ibland kan man undra vad designern - skaparen såg i sin kreation när den kom till. Var den vacker - underbar - romantisk - cool - maskulin - ljuvlig ............för ingen köper väl en lampa för att den är så jävla ful och anskrämlig att man bara måste ha den?
Uppenbarligen gör jag det................jag kom - jag såg - jag föll platt!
Förälskelsen var omedelbar - heta ögonkast - tittade på annat - men min blick drogs hela tiden till objektet för mitt intresse - en lampa!
Helt klart en lampa från 20-30 talet - dekadensens tidsålder - när kvinnor klippte håret - bar långbyxor utan att skämmas och rökte cigaretter
50 sketna spänn för denna skapelse - som säkerligen skulle ta livet av mig om jag skulle få den härliga i deén att sätta i jacket i mitt eluttag.
Sladden är av tvinnad bomull och fattningen av koppar eller försilvrat metall
Men som så många andra sakletare har jag tur - min son är elektriker ;-) - jag hör honom redan ropa - "Men för helvete morsan - har du gått o blitt galen - vill du dö eller"
Nej DET vill jag inte - men jag vill ha ljus i lyktan och jag skal lägga ut en bild när så har skett

3 kommentarer:

 1. *hahaha* visst är det underbart med saker som inte alla andra har :)) Jag kan också göra sådana tokköp och min man bara skakar på huvudet :)) Fortsätt så Gisela, kram på dig.

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma i vad Christa skrev nyss :)
  Fortsätt så :)
  Många kramar ♥

  SvaraRadera
 3. ja altså ;-) - ju mera jag tittar på "skapelsen" ju gladare blir jag!
  Den är verkligen något extra!
  om den är så gammal som jag först trodde - vet jag inte riktigt nu - för i botten står det skrivit med penna: "Första pris i Bredaryds Folkparks tombola 1.t sept 1941"

  SvaraRadera